کاربردهای تست پاپ اسمیر

کاربردهای تست پاپ اسمیر

زنان با مشکلات و بیماری های متعددی مواجه می شوند که برای تشخیص این بیماری ها، نیاز به روش های آزمایشگاهی دقیق وجود دارد. یکی از روش های آزمایشگاهی برای تشخیص بیماری سرطان در زنان تست پاپ اسمیر عنوان می شود. به کمک این تست می توان رشد طبیعی یا غیر طبیعی سلول های دهانه رحم را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد. تست پاپ اسمیر برای گروهی از افراد مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله قصد داریم با بررسی کاربردهای تست پاپ اسمیر به شرایط افراد مورد تایید پزشک متخصص برای انجام این تست بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با تفسیر نتایج تست پاپ اسمیر تا پایان مطلب با ما همره باشید.

 

تست پاپ اسمیر چیست؟

تست پاپ اسمیر به عنوان نوعی تست غربالگری شناخته می شود که برای بررسی سلول های دهانه رحم و گردن رحم استفاده می کنند. در این تست، از سلول های دهانه رحم نمونه برداری می کنند و آن ها را از نظر ابتلا به سرطان یا بیماری هایی که با سرطان در ارتباط است، مورد آزمایش و بررسی قرار می دهند. پزشکان، تست پاپ اسمیر را به عنوان بهترین روش برای تشخیص سلول های پیش سرطانی مخفی و همچنین تشخیص تومورهای کوچک با توانایی تبدیل شدن به سرطان، معرفی می کنند. از بارزترین مزایای تست پاپ اسمیر می توان به ساده، کم هزینه و قابل اندازه گیری بودن آن اشاره داشت.

 

چه کسانی می توانند تست پاپ اسمیر انجام دهند؟

بیمار با مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان و تشریح علائم خود، مورد معاینات اولیه از جمله معاینه لگن قرار می گیرد. بنا به توصیه پزشکان، برخی بیماران بایستی هر 3 سال یک بار تست پاپ اسمیر انجام دهند و نتایج آن به درستی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. این گروه از افراد دارای شرایط ویژه ای هستند و نسبت به سایر افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم قرار دارند. در ادامه مطلب به بررسی شرایط این افراد خواهیم پرداخت.

  • افرادی که دارای مشکل ناباروری هستند یا تاکنون زایمان نکرده باشند.
  • افرادی که در بین اعضای خانواده خود سابقه ابتلا به سرطان وجود داشته باشد.
  • افرادی که اعتیاد به مصرف مواد مخدر دارند.
  • افرادی که شریک جنسی آن ها، دارای چندین شریک جنسی دیگر باشد.
  • افرادی که خود دارای چندین شریک جنسی باشند.
  • افرادی که در سنین پایین ازدواج کرده باشند.
  • افرادی که مبتلا به بیماری عفونی زگیل تناسلی باشند.
  • افرادی که مبتلا به بیماری ویروسی ایدز باشند.

همچنین مادرانی که در 3 ماهه اول بارداری هستند در صورت نیاز می توانند تست پاپ اسمیر انجام دهند. انجام این تست حدود 2 ماه بعد از زایمان مشکلی ایجاد نمی کند.

 

کاربردهای تست پاپ اسمیر
کاربردهای تست پاپ اسمیر

آمادگی های قبل از انجام تست پاپ اسمیر

بنا به توصیه پزشکان، روز 15 دوره قاعدگی بهترین زمان برای انجام تست پاپ اسمیر عنوان می شود. پس از دستور پزشک متخصص برای انجام تست پاپ اسمیر، لازم است بیمار قبل از مراجعه به انجام تست، به رعایت چندین نکته توجه داشته باشد. از جمله آمادگی های قبل از انجام تست پاپ اسمیر عبارتند از:

  • خودداری از استفاده از هر نوع کرم، ژل یا داروهای واژینال در ناحیه واژن و همچنین دوش واژینال حدود 48 ساعت قبل از انجام تست
  • اجتناب از برقراری رابطه جنسی حداقل تا 24 ساعت قبل از انجام تست
  • رفع و درمان هر نوع عفونت واژینال و ترشحات آن قبل از انجام تست پاپ اسمیر
  • رعایت فاصله 8 هفته ای بین دو نمونه گیری و انجام تست پاپ اسمیر
  • خالی کردن مثانه قبل از انجام تست به منظور کشیدن نفس عمیق و شل کردن عضلات
  • تمیز کردن موهای زائد ناحیه تناسلی

 

مراحل انجام تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر در مطب و توسط پزشک متخصص زنان و زایمان انجام می شود. این تست مدت زمان زیادی طول نمی کشد و در حدود چند دقیقه مراحل انجام آن به پایان می رسد. برای انجام تست پاپ اسمیر از بیمار خواسته می شود تا تمام لباس های مربوط به پایین تنه خود راخارج کند و رو به پشت روی تخت مورد نظر دراز بکشد. سپس بیمار باید زانوها را خم کند، به طوری که کف پاها در قسمت رکابی انتهای تخت گذاشته شود. پس از آماده شدن بیمار، پزشک وسیله ای به نام سپکولوم را درون واژن بیمار وارد می کند. سپکولوم باعث کشیده شدن دیواره های واژن به سمت کنار می شود تا پزشک بتواند به راحتی دهانه رحم را مشاهده کند. این وسیله به هنگام معاینه به لگن های بیمار فشار وارد خواهد کرد.

در ادامه، با استفاده از وسیله ای به نام اسپاتولا که شبیه به برس است، نمونه ای از بافت های دهانه رحم را خارج می کند. خارج کردن نمونه بافتی دردناک نیست و آسیبی به بیمار وارد نمی کند. پس از انجام نمونه برداری، نمونه برای بررسی های بیشتر به آزمایشگاه منتقل می شود.

 

کاربردهای تست پاپ اسمیر

از آن جایی که تست پاپ اسمیر روشی برای شناسایی سلول های سرطانی و غیر طبیعی در دهانه رحم است، از این رو افرادی که در معرض بیماری سرطان قرار دارند باید از تست پاپ اسمیر استفاده کنند. چنانچه پزشک متخصص زنان با معاینه و گرفتن شرح حال بیمار، متوجه علائم مشکوک به سرطان رحم در بیمار شود، دستور انجام این آزمایش را می دهد. همچنین افرادی که به دلیل پیوند عضو یا استفاده از روش شیمی درمانی برای درمان سایر بیماری ها، میزان بالایی مصرف کورتیکواستروئید داشته اند و این موضوع باعث تضعیف سیستم بدنی آن ها شده است؛ از این رو لازم است برای بررسی های بیشتر از روش تست پاپ اسمیر استفاده کنند.

 

چه کسانی نمی توانند تست پاپ اسمیر انجام دهند؟

بنا به توصیه پزشکان برخی از افراد نیازی به استفاده از تست پاپ اسمیر ندارند. از جمله شرایط این گروه از افراد عبارتند از:

بعد از خارج کردن رحم
چنانچه فردی به هر دلیلی مانند عارضه فیبروم رحم و غیر از وجود سلول های سرطانی در دهانه رحم تحت جراحی هیسترکتومی یا همان خارج کردن رحم از بدن قرار گرفته باشد، دیگر نیازی به انجام تست پاپ اسمیر وجود ندارد. خارج کردن رحم به دلیل وجود سلول های سرطانی در دهانه رحم، نیاز به انجام منظم تست پاپ اسمیر دارد.

افراد بالای 65 سال سن
چنانچه نتایج تمامی آزمایش های یک فرد دارای 65 سال به بالا به منظور بررسی سلول های سرطانی در دهانه رحم منفی باشد، دیگر نیازی به انجام تست پاپ اسمیر برای بررسی های بیشتر وجود ندارد.

 

کاربردهای تست پاپ اسمیر
کاربردهای تست پاپ اسمیر

تفسیر نتایج تست پاپ اسمیر

بنا به تحقیقات انجام شده، نتایج تست پاپ اسمیر از دقت بالایی برخوردار است و افرادی که بنا به پزشک متخصص مربوطه به طور منظم آن را انجام دهند، در حدود 80 درصد از خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم و عوارض خطرناک آن می توانند در امان باشند.

چنانچه نتایج حاصل از تست پاپ اسمیر نشان از وجود سلول های طبیعی و نرمال داشته باشد، نتیجه ابتلا به سرطان دهانه رحم منفی خواهد بود. همچنین اگر نتایج به دست آمده از این تست نشان از وجود سلول های غیر طبیعی باشد، نتیجه ابتلا به سرطان دهانه رحم مثبت است. سلول های سنگفرشی یکی از مهم ترین نمونه های سلول های غیر طبیعی یافت شده در دهانه رحم عنوان می شود.

 

مراجعه به پزشک

در مطالب فوق به بررسی کاربردهای تست پاپ اسمیر، نحوه انجام، آمادگی های قبل از تست و افراد مناسب برای انجام تست پاپ اسمیر پرداخته شد. برای تشخیص وجود سلول های سرطانی در دهانه رحم حتی به شکل مخفی، از تست پاپ اسمیر استفاده می کنند. افراد بین 21 تا 65 سال و مستعد برخی بیماری ها لازم است هر 3 سال یک بار تست پاپ اسمیر انجام دهد. دکتر مانیا کاوه متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی تجربه بیشتری در زمینه درمان و جراحی بیماری های زنان دارند. شما می توانید با مراجعه به مطب دکتر مانیا کاوه برای درمان و تشخیص انواع بیماری های زنان به روش تست پاپ اسمیر اقدام کنید.

Dr. Mania Kaveh
© Copyright 2019. All rights reserved.
iMads Co.