آماده سازی اندومتر در کاشت جنین

آماده سازی اندومتر در کاشت جنین

اندومتر در کاشت جنین اگر به درستی آماده نشود، قطعاً شانس شما را برای کاشت جنین پایین می آورد. در صورتی که قصد انجام عملی مانند آی وی اف را دارید، لطفاً آماده سازی آندومتر را هم جدی بگیرید که یکی از دلایل نتیجه ندادن، آی وی اف به خاطر نادیده گرفتن اهمیت این موضوع است. بدون هیچ اغراقی آماده کردن اندومتر شانس موفقیت کاشت جنین و لانه گزینی را در رحم شما افزایش می دهد و به همین دلیل، ما در ادامه بیشتر در مورد این موضوع صحبت خواهیم کرد.

 

نحوه آماده کردن اندومتر برای کاشت جنین

اندومتر پوشش داخلی رحم زنان است که درطول قاعدگی می ریزد. می توان گفت لایه هایی از بافت داخلی به عنوان آندومتر وجود دارند که در امتداد پوشش رحم قرار می گیرند و زمانی که بانوان پریود می شوند این لایه ها تحت عنوان آندومتر از دیواره رحم جدا شده و به قول معروف می ریزند، سپس از بدن خارج می شوند که در این بین، برای کاشت جنین آماده کردن آندومتر از جمله اقدامات مهم به شمار می آید؛ چرا که می تواند نتیجه موفقیت آی وی اف را بالا برده و کاشت ولانه گزینی جنین را در رحم به بهترین شکل ممکن تضمین کند.

 بعد از گذراندن مراحلی از آی وی اف نوبت به آماده سازی آندومتر می رسد که معمولاً روز اول یا روز دوم سیکل قاعدگی توسط پزشک زنان و زایمان سونوگرافی واژینال انجام می شود و همچنین فرد باید داروهایمورد نظر خود را از روز دوم و سوم سیکل قاعدگی طبق دستور مصرف کند.

 در مدت زمانی که به مصرف داروها می پردازد آندومتر رشد کرده و همین امر باعث می شود تا نیاز مجدد به سونوگرافی جهت بررسی کیفیت آن مد نظر قرار گیرد. اگر آندومتر به صورت کافی رشد نکرده باشد، معمولاً کاشت جنین به سیکل بعد موکول می شود که عمدتاً در طی سیکل برای اینکه آماده سازیآندومتر به بهترین شکل ممکن انجام شود، بهتراست رابطه زناشویی به تاخیر بیفتد.

 عمدتاً بهترین زمانی که می توان برای انتقال جنین به رحم در نظر گرفت، با توجه به مرحله فریز کردن جنین روز ۱۵ الی ۲۲ سیکل است که ضخامت و کیفیت اندومتر در کاشت جنین به بهترین حد خود رسیده باشد. زمانی که داروهای لازم مصرف شده باشد، اما آندومتر به صورت کافی رشد نکند، از راهکارهای دیگری همچون دوز بالاتر مصرف دارو، خراش آندومتر و هیستروسکوپی می توان استفاده کرد.

 

اگر اندومتر مناسب نباشد باید چه کرد؟

چنانچه آندومتر در کاشت جنین به صورت درست آماده نشود باید از خراش آندومتر استفاده کرد. خراش اندمتر می تواند در صورتی که اندومتر نامناسب باشد، یک راهکار موثر به شمار آید. توجه داشته باشید که در یک بارداری موفق اینکه جنین در رحم لانه گزینی کند، مهم ترین چیزی است که باید به آن فکر کنید، اما متأسفانه بیشتر از نیمی از جنین ها نمی توانند لانه گزینی را انجام دهند یا اینکه پوشش داخلی رحم آنچنان که باید و شاید شرایط ایده آلی برای این کار مهیا نمی کند. به همین خاطر، در طی سال زوجین تنها یک بار فرصت این را دارند تا برای بارداری اقدام کنند و متاسفانه ۱۰% از زوجین ناباروری را در زندگی خود تجربه می کنند که به همین خاطر، کمک باروری مانند آی وی آف مورد توجه قرار می گیرد اما همیشه آی وی آف هم نمی تواند آنچنان که باید و شاید نتیجه خوبی را به وجود آورد.

 به همین دلیل، در سیکل آی وی آف روشی وجود دارد که به آن خراش آندومتر می گویند. خراش آندومتر برای انتقال جنین بهترین گزینه جهت لانه گزینی جنین است؛ چرا که می تواند شانس بارداری را به بهترین شکل ممکن جهت آماده کردن اندومتر در کاشت جنین افزایش دهد.

 

آماده سازی اندومتر در کاشت جنین
آماده سازی اندومتر در کاشت جنین

نحوه انجام خراش آندومتر

ما قبلاً به این موضوع اشاره کرده ایم که آندومتر یک لایه است که می تواند به پوشش داخل رحم بپردازد. عمدتاً در مرحله اول بارداری در طی فرایندلانه گزینی، جنین به آندومتر وصل می شود تا بدین ترتیب بتواند رشد خود را ادامه دهد. حال خراش آندومتر به این صورت است که پوشش داخلی رحم توسط یک لوله پلاستیکی استریل خراش داده می شود که از طریق دهانه رحم آن را به درون رحم هدایت می کند و خراشی که انجام می شود به خاطر جلو و عقب حرکت کردن این لوله پلاستیکی است.

 بهتر است بدانید که این عمل بسیار ساده و البته کم هزینه است و همچنین به صورت سرپایی و البته بدون بیهوشی در چند دقیقه انجام می شود که البته در شرایطی برای اینکه شما احساس ناخوشایندی نداشته باشید، شاید دو ساعت قبل به شما قرص مسکن تجویز کنند تا این چنین فرایند آماده سازی اندومتر در کاشت جنین انجام شود.

 

هیستروسکوپی و خراش آندومتر

همانطور که می دانید یکی از دلایل اینکه جنین نمی تواند رشد خوبی داشته باشد و منجر به سقط می شود به خاطر بیماری هایی است که در رحم وجود دارد و به همین دلیل، در شرایطی هیستروسکوپی و خراش آندومتر با یکدیگر انجام می شوند که این چنین شما باید مراقبت بیشتری را مد نظر قرار دهید. در این موارد بیهوشی هم در دستور کار قرار می گیرد، چرا که برای هیستروسکوپی را متخصص زنان و زایمان را با استفاده از ابزاری ابزاری به نام هیستروسکوپ می تواند وارد دهانه رحم شده وفضای داخلی رحم شما طبق آن چیزی که روی مانیتور نشان می دهد، کمک کند تا متخصص زنان و زایمان به شناسایی و بررسی مشکلات رحم بپردازد.

 

بهترین زمان برای خراش اندومتر

معمولاً خراش آندومتر اگر در زمان مناسب انجام نشود، آنچنان که باید و شاید بازدهی و نتیجه خوبی ندارد. به همین دلیل، بعد از پایان سیکل قاعدگی یعنی 2 یا 3 روز قبل از انتقال جنین، معمولاً این کار را انجام می دهند و باید گفت که خراش آندومتر برای آی وی آف تنها تا ۳ ماه می تواند اثر خود را باقی بگذارد. این چنین روی نتیجه آی وی آف هم تأثیر مثبتی می گذارد، پس بهتر است زمان مناسب را برای خراش آندومتر جهت آماده سازی اندومتر در کاشت جنین نادیده نگیرید.

 

مراجعه به پزشک

آماده سازی اندومتر در کاشت جنین همان طور که گفته شد، موضوعی با اهمیت بسیار بالا است که اگر شما قصد داشته باشید که از روش های کمک باروری مانند آی وی آف استفاده کنید، قطعاً باید اهمیت آماده سازی اندومتر را قبل از هرچیزی برای کاشت جنین مدنظر قرار دهید. به این مسئله هم اشاره کردیم که اگر اندومتر به صورت مناسب آماده نشود، می توان از روش هایی مانند خراش اندومتر استفاده کرد که شانس کاشت جنین را افزایش می دهد. با این تفاسیر شما برای آماده سازی اندومتر جهت کاشت جنین اگر به دکتر مانیا کاوه متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید، قطعاً با توجه به شیوه کار و تجربه ای که دارد، شانس شما را برای بارداری با روش های کمک باروری مانند آی وی آف افزایش داده و تضمین می کند؛ چراکه بیماری های مربوط به اندومتر و بیماری های رحمی را در سریع ترین زمان ممکن شناسایی کرده و درمان می کند.

 
Dr. Mania Kaveh
© Copyright 2019. All rights reserved.
iMads Co.