تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک با استفاده از سونوگرافی

تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک با استفاده از سونوگرافی

تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک با استفاده از سونوگرافی

سندرم تخمدان پلي کيستيک اختلال اندوکرين و متابوليک رایج در زنانی است که در سنین باروري قرار دارند. اگر چه هنوز علل سندرم تخمدان پلی کیستیک مشخص نیست اما اغلب پزشکان این سندرم را با منشا احتمالي ژنتيکي می دانند که متاثر از عوامل محيطي شامل رژيم غذايي، سبک زندگي و وضعيت اجتماعي است.

برای تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک روش های مختلفی مانند یافته های بالینی، آزمایشگاهی و سونوگرافی وجود دارد. در این مقاله به بررسی خصوصیات سونوگرافی سندرم تخمدان پلی کیستیک می پردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

 

شواهد سونوگرافی تخمدان پلی‌کیستیک

در سونوگرافی با استفاده از امواج ماورای صوت، تصویر رحم و تخمدان ها گرفته می شود. شواهد سونوگرافی تخمدان پلی‌کیستیک عبارتند از:

  • حجم تخمدان بیشتر از 9 میلی لیتر افزایش پیدا می کند.
  • کیست های 2- 8 میلی متری به تعداد 10 و یا بیشتر در هر تخمدان دیده می شوند.
  • دانسیته استرومای رحم افزایش پیدا می کند.

کیست های کوچک در سونوگرافی با کمک سونوگرافی در تخمدان های بزرگ به راحتی قابل تشخیص هستند. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که وجود کیست های کوچک در سونوگرافی برای تشخیص قطعی سندرم تخمدان پلی کیستیک کافی نیستند. همچنین ممکن است تخمدان برخی از افراد مبتلا به PCOS در سونوگرافی کاملا طبیعی باشند. بنابراین باید در کنار سونوگرافی سایر علائم سندروم پلی کیستیک نیز در نظر گرفته شود.

 

تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک با استفاده از سونوگرافی
تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک با استفاده از سونوگرافی

 

علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک

هر چند افراد مبتلا به این بیماری علائم و نشانه های متفاوتی از خود نشان می دهند اما در اغلب موارد علائم زیر در بیماران پلی کیستیک مشاهده می شود:

  • پریودهای نامنظم
  • اختلالات تخمک گذاری
  • تظاهرات پوستی ، مانند آکنه و هیرسوتیسم
  • افزایش وزن و چاقی

 

پیشگیری از سندرم تخمدان پلی کیستیک

در حال حاضر هیچ روشی برای جلوگیری از سندرم تخمدان پلی کیستیک وجود ندارد. اما بهترین راه برای کنترل این بیماری تشخیص به موقع آن است. از این رو افرادی که چرخه های نامنظم عادت ماهیانه دارند و یا سایر علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک را در خود مشاهده می کنند باید در سریع ترین زمان ممکن به پزشک متخصص مراجعه کنند.

 

درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک

متاسفانه درمان قطعی برای درمان این بیماری وجود ندارد و درمان PCOS مبتنی بر درمان علامتی است. درمان علامتی نوعی درمان است که در آن هدف اصلی کاهش یا رفع علائم بیماری است، بدون آن که علت وجودی بیماری رفع شود. یکی از گام های مهم در کاهش علائم این بیماری تغییر شیوه زندگی و رژیم غذایی است. افراد مبتلا به سندرم پلی کیستیک که دارای اضافه وزن هستند باید برای رسیدن به وزن مناسب برنامه ریزی کنند.

ورزش منظم یکی از بهترین راه ها برای کنترل وزن هستند. کاهش وزن نه تنها به تخمک گذاری کمک می کند بلکه چرخه های عادت ماهانه را منظم تر می کند.

 

بارداری در افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک

برخی از افراد به اشتباه فکر می کنند که باردار شدن بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک غیر ممکن است. اما این سندرم هر چند یک عامل بسیار مهم برای ناباروری است اما بارداری با وجود تنبلی تخمدان امکان پذیر است. گزینه های درمانی زیادی برای بارداری با وجود تنبلی تخمدان وجود دارد. متخصص زنان و زایمان پس از انجام معاینات لازم و بررسی سابقه پزشکی بیمار روش درمانی مناسب را برای باردار شدن بیمار پیشنهاد می دهد.

Dr. Mania Kaveh
© Copyright 2019. All rights reserved.
iMads Co.