برداشتن فیبروم همزمان با سزارین

آیا برداشتن فیبروم همزمان با سزارین امکان پذیر است؟

آیا برداشتن فیبروم همزمان با سزارین امکان پذیر است؟

فیبروم یکی از مشکلات شایع زنان است. فیبروم ها توده هایی هستند که گاه روی دیواره رحم و گاه خارج از آن رشد می کنند. فیبروم ها در سنين باروري ایجاد مي شوند و ممکن است با خونريزي رحمي، درد و احساس فشار همراه باشند. این توده ها در اغلب موارد خوش خیم هستند و با درمان های مناسب قابل کنترل می باشند. اما تاخیر بیمار در مراجعه به پزشک برای درمان فیبروم می تواند عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

زنان مبتلا به فیبروم که قصد بارداری دارند بهتر است قبل از بارداری برای درمان بیماری خود اقدام کنند. زیرا اگر چه در بیشتر موارد فیبروم ها اختلالی در روند بارداری و رشد جنین فراهم نمی کنند اما در صورتی که اندازه آن ها بزرگ باشد و در محل نامناسب قرار گرفته باشند می توانند مانع از خون رسانی مناسب به جنین شوند.

یکی از سوالات رایج زنان باردار مبتلا به فیبروم این است که آیا برداشتن فیبروم همزمان با سزارین امکان پذیر است یا خیر؟ در این مقاله خانم دکتر مانیا کاوه متخصص زنان و زایمان. فلوشیپ لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی زنان به این سوال پاسخ می دهند. در ادامه با ما همراه باشید.

 

فیبروم رحمی چیست؟

فیبروم های رحمی (لیومیوم یا میوم) در نتیجه رشد خوش‌خیم و غیر‌سرطانی سلول‌های عضلانی و بافت همبند رحم به وجود می آیند. علائم فیبروم به اندازه، محل و تعداد فیبروم ها بستگی دارد. به عنوان مثال برخی از زنان مبتلا به فیبروم هیچ گونه علائم هشدار دهنده ای ندارند. انواع فیبروم های رحمی عبارتند از: فیبروم های رحمی ساب موکوس( زیر لایه پوشاننده رحم از داخل (اندومتر) قرار گرفته است)، فیبروم های رحمی اینترامورال (در دیواره رحم رشد می کند) فیبروم های رحمی ساب سروزال (بیرون از رحم در درون حفره شکم یا حفره لگن رشد می کند)، فیبروم های رحمی سرویکال (در سرویکس قرار دارد)، فیبروم های رحمی پد انکوله (توسط پایه‌ای به سطح رحم چسبیده است و ممکن است ساب موکوس یا ساب سروزال باشد)

 

علائم فیبروم رحم در بارداری

علائم فیبروم رحم در تمام موارد یکسان نیست و حتی می تواند هیچ گونه علائمی را با خود به همراه نداشته باشد. برخی از بانوان نیز ممکن است علائمی مانند درد شکم، درد و فشار لگن و خونریزی را دوران بارداری خود به دلیل داشتن فیبروم تجربه کنند. زنان باردار مبتلا به فیبروم برای کنترل رشد جنین باید به صورت منظم به پزشک مراجعه کنند و آزمایش های لازم را انجام دهند.

 

اثرات فیبروم در بارداری

اغلب زنان مبتلا به فیبروم در دوران بارداری خود دچار هیچ گونه مشکلی نمی شوند. طبق مطالعات انجام شده یک سوم فیبروم‌های رحمی در سه ماهه اول بارداری رشد می‌کنند. در صورتی که اندازه فیبروم بزرگ باشد و یا در محل نامناسب قرار گرفته باشد می تواند سبب افزایش برخی عوارض در دوران بارداری و زایمان شود که عبارتند از: محدودیت رشد جنین، افتادگی جفت، زایمان زودرس، سقط جنین و ...

 

اندازه فیبروم های رحم در بارداری

اندازه فیبروم ها در بارداری متفاوت است. اندازه برخی از فیبروم ها کوچک و اندازه برخی از آن ها نیز می تواند به بزرگی یک گریپ فروت و یا حتی بزرگتر از آن باشد. بیشتر فیبروم ها در دوران بارداری رشد می کنند اما فیبروم هایی که در این دوران رشد کنند می توانند باعث بروز برخی مشکلات جدی شوند.

 

برداشتن فیبروم همزمان با سزارین

به دلیل اینکه در دوران بارداری رگ ها خونی زیادی در رحم وجود دارند عمل همزمان سزارین و برداشتن فیبروم رحمی توصیه نمی شود. زیرا در صورتی که برادشتن فیبروم با خونریزی شدید همراه شود احتمال این وجود که پزشک مجبور به خارج کردن رحم شود. اما در برخی موارد با توجه به شرایط بیمار، پزشک ممکن است تشخیص دهد که برداشتن فیبروم همزمان با سزارین امکان پذیر است.

Dr. Mania Kaveh
© Copyright 2019. All rights reserved.
iMads Co.