پاره شدن کیسه آب

اقدامات لازم پس از پاره شدن کیسه آب

یکی از مسائل خطرناک و نگران کننده در دوران بارداری، پاره شدن کیسه آب است. اکثر خانم ها از اقدامات لازم پس از پاره شدن کیسه آب آگاهی ندارند به همین دلیل ممکن است هنگام رخ دادن این اتفاق، دچار دستپاچگی شوند و ندانند که باید چه کاری انجام بدهند. نداشتن آگاهی و انجام ندادن این نکات ضروری، گاهی موجب به خطر افتادن جان مادر و کودک می شود. حتماً در این دوران با پزشک متخصص خود در ارتباط باشید و در مواقع ضروری از او کمک بگیرید.

 

اقدامات لازم پس از پاره شدن کیسه آب در بارداری

حفظ آرامش یکی از مهم ترین نکاتی است که در هنگام پاره شدن کیسه آب باید رعایت شود. استرس و نگرانی در دوران بارداری برای جنین بسیار مضر و خطرناک هستند. بعد از این اتفاق، به سرعت با پزشک خود صحبت کنید و خود را به بیمارستان برسانید. مراجعه به مراکز مشاوره در ایام بارداری نقش مهمی در چالش های بارداری، کنترل آرامش و تقویت روحیه مادر دارد.

 

کیسه آب چیست؟

کیسه آب بارداری در واقع یک کیسه حاوی مایع آمنیوتیک است که جنین در طول 9 ماه بارداری در آن قرار می گیرد. کیسه آب در تمام ایام بارداری از جنین در برابر تمام خطرها و ضربه های احتمالی مراقبت می کند. یکی از نشانه های نزدیک شدن زمان زایمان، پاره شدن کیسه آب است که هر چه فاصله تولد و این اتفاق بیشتر باشد سلامتی کودک و مادر با خطر بیشتری روبه رو خواهد بود.

 

علائم پاره شدن کیسه آب

اکثر خانم ها بر این باورند که پاره شدن کیسه آب با خارج شدن مقدار زیادی آب همراه است؛ اما باید بدانید که این تصور کاملا اشتباه است. پس از پاره شدن کیسه آب، شاهد خروج مایعات بی رنگ و بی بو از واژن خواهید بود. گاهی اوقات برخی از خانم ها این اتفاق را با بی اختیاری در ادرار اشتباه می گیرند.

 

پاره شدن کیسه آب
پاره شدن کیسه آب

نشت مایع آمنیوتیک

باز شدن غشاء آمنیوتیک در زنان باعث خروج میکروب ها و عفونت ها می شود. اغلب در یک بارداری طبیعی، زایمان بعد از 24 ساعت پس از پارگی کیسه آب رخ می دهد؛ اما باید دقت کنید که گاهی اوقات ممکن است پس از پارگی کیسه آب زایمان به طور طبیعی شروع نشود و در نتیجه شما و کودک تان دچار مشکل شده و در معرض عفونت قرار بگیرید. هرچه زمان پاره شدن کیسه آب بیشتر طول بکشد، خطرناک تر است و احتمال عفونی شدن مادر و نوزاد بیشتر می شود.

 

پاره شدن کیسه آب و شروع علائم زایمان

معمولاً پاره شدن کیسه آب، در هفته آخر بارداری رخ می دهد. پس از گذشت 12-24 ساعت رحم مادر شروع به منقبض شدن می کند و درد زایمان شروع می شود. مایعات آمنیوتیک بدن شما کاملا خالی نمی شود زیرا این مایع از اول بارداری تا لحظه زایمان تولید می شود.
با توجه به اینکه پاره شدن کیسه آب برای سلامتی مادر و جنین خطرناک است، در صورتی که پس از 24 ساعت زایمان شروع نشود، باید به پزشک مراجعه کنید که در این صورت پزشک متخصص با استفاده از روش های القای زایمان این مشکل را برطرف می سازد.

 

اقدامات لازم زمان پارگی کیسه آب

اقدامات لازم پس از پاره شدن کیسه آب به زمان بارداری مادر بستگی دارد. پس از پاره شدن کیسه آب، اگر زمان زایمان شما نزدیک بوده و قصد زایمان طبیعی دارید، بهتر است تا 12 ساعت برای منقبض شدن رحم برای زایمان منتظر بمانید. برای جلوگیری از ایجاد عفونت و خیس نشدن لباس هایتان حتما از لوازم بهداشتی مانند پد های مخصوص استفاده کنید و واژن خود را مرتباً شستشو داده و خشک کنید.
پاره شدن کیسه آب نزدیک زایمان، امری طبیعی است اما بهتر است که بعد از این اتفاق حتما با پزشک خود تماس بگیرید. اگر پارگی کیسه آب در هفته 35 ام بارداری رخ بدهد، پزشک متخصص مادر را بستری می کند تا تحت نظر مستقیم پزشک بوده و از هرگونه خطر احتمالی مانند عفونی شدن مادر و جنین، جلوگیری شود.

 

پاره شدن کیسه آب
پاره شدن کیسه آب

تشخیص پاره شدن کیسه آب

پس از پاره شدن کیسه آب، مایعات آمینوتیک موجود در آن، وارد واژن شده و در آن ناحیه جمع می شوند. سپس پزشک با استفاده از تست اسپکولوم استریل و تست مایع خارج شده، علائم تجمع آب در واژن را بررسی می کند. مایع آمینوتیک یک مایع قلیایی است که هنگام قرار گرفتن روی کاغذ نیترازین و اندازه گیری میزان PH آن نتیجه را تشخیص می دهد. این کاغذ در برابر شناسایی مایع آمینوتیک، بسیار دقیق عمل می کند. همچنین پزشک برای تشخیص پارگی کیسه آب، این مایعات را زیر میکروسکوب بررسی می کند.

 

تشخیص نادرست پارگی کیسه آب بارداری

درصورتی که از رخ دادن پارگی کیسه آب تان اطمینان ندارید، حتماً زمان، رنگ مایع خارج شده و سایر خصوصیات ظاهری آن را به خاطر سپرده و سریعا با پزشک متخصص زنان و زایمان خود تماس بگیرید. دقت کنید که این کار ضروری است و انجام ندادن آن، ممکن است سلامت شما و کودک تان را به خطر بیاندازد.

 

پس از پاره شدن کیسه آب چه اتفاقی رخ می دهد؟

پس از پاره شدن کیسه آب و تایید پزشک، بهتر است سریعاً به بیمارستان مراجعه کنید و بستری شوید. در یک بارداری کامل و طبیعی، زایمان پس از 24 ساعت اتفاق می افتد، در غیر این صورت پزشک، زایمان را تحریک کرده و سپس این اتفاق خواهد افتاد. معمولاً مادر هایی که دچار زایمان زودرس می شوند باید در بیمارستان بستری و تحت نظر پزشک باشند. برای رشد کامل ریه نوزاد، پزشک سعی می کند تا زمان زایمان را طولانی تر کند.

 

مراجعه به پزشک

دوران بارداری یک دوره حساس و پرخطر است که بهتر است در طول آن، با یک پزشک متخصص در تماس باشید و از راهنمایی های وی در رابطه با روند زایمان و اقدامات لازم پس از پارگی کیسه آب استفاده کنید. برای داشتن یک زایمان بدون خطر می توانید به خانم دکتر مانیا کاوه متخصص زنان و زایمان با درجه علمی دانشیار مراجعه کنید و از آموزش های لازم در این دوران بسیار حساس بهره مند شوید.

 

 

Dr. Mania Kaveh
© Copyright 2019. All rights reserved.
iMads Co.